ΙΕΡΟΝ ΛΕΙΨΑΝΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΟΣ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ.

 

   

           

Με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ και μετά από αίτημα του π. Αλέξανδρου εφημέριου του ως άνω Ι. Ναού εκομίσθη το διήμερον 27 και 28 Φεβρουαρίου τεμάχιον Ι. Λειψάνου του Αγίου Μύρωνος Επισκόπου Κρήτης του θαυματουργού για μόνιμη διαμονή στον Ι. Ναόν Αγίου Νικολάου Βόνιτσας από τον π. Νικόλαο εφημέριον του Αγίου Μύρωνος.
Το Ι. Λείψανο έτυχε μεγάλης υποδοχής από τον κλήρο και τον Λαό της ενορίας και της ευρύτερης περιοχής με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ ο οποίος χοροστάτησε στην Δοξολογία και στον εσπερινόν του Σαββάτου 27/2/2016.
Η ενορία Αγίου Νικολάου κατασκεύασε ξυλόγλυπτο προσκυνητάρι με αγιογραφημένη εικόνα του Αγίου Μύρωνος όπου εναποτέθη το Ι. Λείψανον. Ο Επίσκοπος ομίλησε για την σημασία και την χάρη που έχουν τα Ι. Λείψανα ενώ ο π. Νικόλαος περιέγραψε τον χώρο και την ιστορία του Ιερού Προσκυνήματος αλλά και την ευλάβεια που τρέφει ο λαός της Μεγαλονήσου Κρήτης στον Άγιο του.
Την Κυριακή 28/2/2016 ετελέσθη Ιερατικόν Συλείτουργον προεξάρχοντος του π. Νικολάου.
Το εσπέρας ο εσπερινός και η παράκλησις του Αγίου Μύρωνος και την Δευτέρα 29/2/2016 Θεία Λειτουργία για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου της ενορίας τα οποία προσήλθαν και προσκύνησαν ενώ μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων. Ο π. Νικόλαος αφού ευχαρίστησε τον π. Αλέξανδρο και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την Αβραμιαία φιλοξενία που προσέφεραν τους προσκάλεσε να επισκεφθούν την Κρήτη για να γνωρίσουν από κοντά και να προσκυνήσουν τους χώρους της παρουσίας του Αγίου Μύρωνος.
Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι ο π. Αλέξανδρος ανέφερε ότι η εορτή του Αγίου Μύρωνος θα είναι στο εξής Δεύτερη Πανήγυρις της ενορίας.