>ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΕΝ ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ

                           ΜΥΡΩΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ.


  ΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΟΣ.


Είναι η πρώτη φορά μετά από τα γεγονότα της 12ης Μάιου του έτους 2014 ημέρα ανακομιδής των Ι. Λειψάνων του Αγίου Μύρωνος που δειλά-δειλά επιχειρώ να γράψω εξιστορώντας αυτά που προηγήθηκαν κυρίως αυτής της ημέρας αλλά και όσα επακολούθησαν.

Περισσότερα...

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ.ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΡΗΤΗΣ Κ.Κ.ΕΙΡΗΝΑΙΟ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΤΑ Ι.ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΟΣ ΣΤΑ ΚΑΠΑΡΙΑΝΑ ΜΟΙΡΩΝ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 15-17/11/2013 ΣΤΟΝ ΕΚΕΙ ΝΕΟΑΝΕΓΕΙΡΟΜΕΝΟΝ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΑΠΑΡΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΟΡΤΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.

Περισσότερα...

Στις 25 με 27 Σεπτεμβρίου η Αρχιεπισκοπή Κρήτης διοργανώνει τριήμερο αφιερωμένο στην τουριστική προβολή του τόπου μας και την προώθηση των τοπικών προϊόντων, με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού.
Η Ενορία Αγίου Μύρωνα συμμετέχει με περίπτερο σχετικό με το βίο, τα θαύματα του Αγίου μας και γενικότερα τις δραστηριότητές της.
Για το περίπτερο θα είναι υπεύθυνος ο ιεροδιάκονος Άνθιμος Λέων.

Στις 27 Σεπτεμβρίου στις 7.00´ μ.μ. θα θα γίνει ειδική εορταστική εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική και χορούς στην οποία την Ενορία, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την κωμόπολή μας θα εκπροσωπήσει το χορευτικό συγκρότημα των νέων μας (το ίδιο που χόρεψε και στο φετινό πανηγύρι μας). Υπεύθυνη η κ. Ειρήνη Σηφάκη.

Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού της Αγίας Αικατερίνης (βόρεια αυλή του Αγίου Μηνά) στο Ηράκλειο.