Αγαπητέ πατέρα Νικόλαε,

Θα ήθελα να σας διηγηθώ το θαύμα που βιώσαμε ο σύζυγος μου και εγώ μετά το προσκύνημα στον Άγιο Μύρωνα. Το καλοκαίρι του 2017 επρόκειτο να πάμε διακοπές στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σε μια συζήτηση με τον πνευματικό μας π. Ιωσήφ (στην Παναγίτσα Παλαιού Φαλήρου) για το πού θα πάμε το καλοκαίρι, μάθαμε για το χωριό του Αγίου Μύρωνα και έτσι επισκεφθήκαμε το Ναό και προσκυνήσαμε τα ιερά λείψανα. Πήραμε αγιασμό από το σπήλαιο και τις ευχές του πατέρα Νικολάου και λίγες μέρες μετά επιστρέψαμε στην Αθήνα. Πάνω από ένα χρόνο παντρεμένοι με το σύζυγό μου και δεν είχαμε καταφέρει να κάνουμε παιδάκι. Ο γιατρός μας είπε πως δεν θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε εύκολα παιδί γιατί ο σύζυγος είχε κυρσοκοίλη (και έχει ακόμη) και εγώ όχι πολύ καλή ωορρηξία και μας πρότεινε να προχωρήσουμε σε πιο παρεμβατικές μεθόδους.

Είχαμε κλείσει ραντεβού για το επόμενο πρωί, λοιπόν, αλλά όταν ξυπνήσαμε το μετάνιωσα και ακύρωσα το ραντεβού. Είπαμε να περιμένουμε και αυτό το μήνα, με τη χάρη του Αγίου και την ευλογία που λίγες μέρες πριν είχαμε πάρει από τον Άγιο Μύρωνα. Πράγματι, εκείνο το μήνα έμεινα έγκυος! Χωρίς να χρειαστεί κάποια παρεμβατική μέθοδος. Με πίστη στο Θεό και τον Άγιο Μύρωνα! Πόσο μεγάλη ήταν η χαρά μας και η ευγνωμοσύνη μας στον Άγιο δεν περιγράφεται! Ευχαριστούμε πολύ πάτερ Νικόλαε για τις ευχές και την ευλογία του Αγίου, που μέσα από τα λόγια σας και τις διηγήσεις γα το βίο του έφτασε και σε εμάς.

Βαφτίσαμε το παιδάκι μας στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα του Αλίμου (όπου μένουμε), όπου πρώτη φορά είδαμε την εικόνα του Αγίου Μύρωνα πριν ακόμη τον «γνωρίσουμε» με την επίσκεψή μας στον ιερό Ναό στο χωριό Άγιος Μύρωνας του Ηρακλείου Κρήτης. Προσευχόμαστε το θαυματουργό Αγίασμα και τα ιερά λείψανα του Αγίου να βοηθήσουν πολλούς συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και πάντα να μας προστατεύουν.


Πολλές ευχές


Παναγιώτου Νίκος

και Μπαλάκου Ελένη

(και ο μικρός Εμμανουήλ Παναγιώτου)