Ο ιερός ναός των αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην θέση <<Αομπάδενα>> και βρίσκεται εντός του οικισμού Αγίου Μύρωνος και είναι παλαιός και κατάγραφος με αγιογραφίες του 14ου αιώνος, οι οποίες όμως ήταν σε κακή κατάσταση.
Το 2002 σε συνεργασία με την εφορία βυζαντινών αρχαιοτήτων άρχισε η στερέωση και ο καθαρισμός τους καθώς και η ανακαίνιση του ιερού ναού μέσα και έξω.
Κατά την διάρκεια της ανακαινίσεως βρέθηκαν τάφοι εντός του δαπέδου του ιερού ναού με λείψανα τα οποία ξανασκεπάσθηκαν. Έγινε αλλαγή τέμπλου των καθισμάτων του ψαλτηρίου και των κανδηλίων, επιπλέον προστέθηκε παγκάρι. Ενώ στο δάπεδο που ήταν τσιμέντο τοποθετήθηκαν πέτρινες πλάκες σύμφωνα με την υπόδειξη των αρχαιολόγων όπως και εξωτερικά.
Ο εξωτερικός χώρος διαμορφώθηκε με τοποθέτηση πέτρας στο δάπεδο και στα τοιχία. Τέλος έγινε αλλαγή των κεραμιδιών καθώς και αποκατάσταση της θέσης του παλαιού καμπαναριού.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2002 εξετελέσθησαν τα ιερά εγκαίνια του ναού υπό του θεοφιλέστατου επισκόπου Κνωσού κ. Μακαρίου και ιερατεύοντας του πατέρα Νικόλαου Κριτσωτάκη με επίτροπους τον Ιωάννη Μαρκετάκη , Μιλτιάδη Χαιρέτη ,Νικόλαο Λαμπράκη και Γεώργιο Χαιρέτη. Ο ιερός ναός εορτάζει πανηγυρικά στις 29 Ιουνίου κάθε χρόνο.