Τα ξημερώματα της 17ης Αυγούστου 2018 είδα στον ύπνο μου ότι βρισκόμουν σε μια εκκλησία την οποία δεν εγνώριζα. Μαζί μου είχα και ένα γνωστό μου έφηβο αγόρι το οποίο είχε χειρουργηθεί πριν από 2 έτη με όγκο στον εγκέφαλο. Να σημειώσω εδώ ότι παρόμοια δυσκολία έχω και εγώ σε ελάχιστο βαθμό στο ίδιο σημείο με το παιδί. Στην εκκλησία που βρέθηκα με το παιδί, έψελναν οι ψάλτες αλλά δεν είχε καθόλου κόσμο. Έψελνα κι εγώ μαζί τους αλλά στην αντίθετη μεριά. Ξαφνικά έρχεται η μητέρα του παιδιού και με ρωτά: «Ποιος άγιος είναι;» Της απάντησα ότι δεν γνωρίζω και της είπα να προσευχηθεί και να ψάλλει μαζί μου και ας μη γνωρίζουμε ποιος Άγιος είναι. Στη θέση που στεκόμουν στο δεξί ψαλτήρι δίπλα υπήρχε έντονο φως, σαν 10 ήλιοι μαζί να φωτίζουν. Θεώρησα ότι ήταν η είσοδος του Ναού ή κάποια πόρτα που οδηγούσε έξω γι αυτό και είχε τόσο φως. Ξαφνικά ακούγεται μια φωνή από το Άγιο Βήμα. «Ψάξε στο ορθόδοξο εορτολόγιο και θα με βρεις».

Περισσότερα...

Ονομάζομαι Ζεβάκης Κωνσταντίνος. Κατοικώ στο Ηράκλειο. Είμαι παντρεμένος και έχω δύο κορίτσια ηλικίας 21 και 24.

Όλα ξεκίνησαν στις 24 Φεβρουαρίου του 2019 , όταν μετά από πτώση που είχα από ένα μικρό ύψος έπαθα κάταγμα στην σπονδυλική στήλη και συγκεκριμένα στον Θ12 θωρακικό σπόνδυλο.

Μετά από μία μέρα εισαγωγής στο νοσοκομείο, μεταφέρθηκα στο σπίτι μου με τις οδηγίες του γιατρού να φοράω κηδεμόνα και αποχή από κάθε είδους εργασία και αποφυγή οποιουδήποτε βάρους.

Περισσότερα...

Αγαπητέ πατέρα Νικόλαε,

Θα ήθελα να σας διηγηθώ το θαύμα που βιώσαμε ο σύζυγος μου και εγώ μετά το προσκύνημα στον Άγιο Μύρωνα. Το καλοκαίρι του 2017 επρόκειτο να πάμε διακοπές στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σε μια συζήτηση με τον πνευματικό μας π. Ιωσήφ (στην Παναγίτσα Παλαιού Φαλήρου) για το πού θα πάμε το καλοκαίρι, μάθαμε για το χωριό του Αγίου Μύρωνα και έτσι επισκεφθήκαμε το Ναό και προσκυνήσαμε τα ιερά λείψανα. Πήραμε αγιασμό από το σπήλαιο και τις ευχές του πατέρα Νικολάου και λίγες μέρες μετά επιστρέψαμε στην Αθήνα. Πάνω από ένα χρόνο παντρεμένοι με το σύζυγό μου και δεν είχαμε καταφέρει να κάνουμε παιδάκι. Ο γιατρός μας είπε πως δεν θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε εύκολα παιδί γιατί ο σύζυγος είχε κυρσοκοίλη (και έχει ακόμη) και εγώ όχι πολύ καλή ωορρηξία και μας πρότεινε να προχωρήσουμε σε πιο παρεμβατικές μεθόδους.

Περισσότερα...

ΘΑΥΜΑΤΑ

Ονομάζομαι Μαρκετάκη Ειρήνη. Κατάγομαι και ζω στο χωριό Άγιος Μύρωνας του Ηρακλείου Κρήτης. Είμαι παντρεμένη με τον Σηφάκη Ιωάννη και έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά. Θέλω να σας διηγηθώ το περιστατικό που έγινε με την κόρη μας Κ., το καλοκαίρι του έτους 2011.
Ήταν ένα υγιέστατο κοριτσάκι, ώσπου μια μέρα άρχισε να παραλύει το αριστερό της χέρι και σε διάστημα μιας εβδομάδας παρέλυσε όλο το σώμα. Νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑ.Γ.Ν.Η για δύο μήνες, ώσπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε το σύνδρομο Guillain-Barre.
Όπως ήταν φυσιολογικό, αμέσως ο σύζυγός μου και εγώ ανησυχήσαμε πολύ, διότι οι γιατροί ας είπαν ότι παρόλο που τους συνέβαινε για πρώτη φορά τέτοιο περιστατικό, και τόσο βαριά μορφή του συνδρόμου, που μπορούσε να επιφέρει και το θάνατο, θα έκαναν ότι ήταν δυνατόν από ιατρικής πλευράς. Η πρώτη μας σκέψη ακούγοντας τα λόγια αυτά ήταν ο Άγιος Μύρωνας, ο θαυματουργός Άγιος του χωριού μας.

Περισσότερα...

 Εκ των θαυμάτων κατάλληλον την κλήσιν,

Έχεις, ω Μύρων, της Κρήτης λαμπαδούχε.

Σε όσους επικαλέστηκαν και επικαλούνται τον Άγιο Μύρωνα, πρόφτασε και προφτάνει πάντοτε με θαυμαστό τρόπο η δραστική βοήθειά του∙ σε ασθενείς έδωσε την υγεία, δαιμονιζομένους ελευθέρωσε από την καταδυναστεία του πονηρού και σε κάθε θλίψη έρχεται γρήγορος βοηθός και επίκουρος. Πολλές φορές «εν ονείροις φαινόμενος» παρέχει την βοήθειά του σε αυτούς που έχουν ανάγκη και αποκαλύπτει ποιος είναι και τι να κάνουν για να απαλλαγούν από την δυσχερή περίσταση. Μεγάλος αριθμός προσκυνητών καταφθάνει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στον Ναό του. Γονατίζουν στον τάφο του, ασπάζονται τα χαριτόβρυτα λείψανά του και αντλούν από το αγίασμά του. Προσεύχονται με πίστη, παρακαλούν για τη μεσιτεία του και διηγούνται τα θαυμάσια της πατρικής προστασίας και ιαματικής χάριτός του. Πολλοί είναι εκείνοι που με δάκρυα χαράς εξιστορούν τη δική τους προσωπική εμπειρία, το θαύμα του Αγίου στη δύσκολη περίσταση της ζωής τους. Στον κώδικα των θαυμάτων του καταγράφουν τα αισθήματα της καρδιάς τους, αισθήματα ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης. Τα αναθήματα μαρτυρούν την σωτηριώδη προς τους πάσχοντες αντίληψή του.

Περισσότερα...