ΘΑΥΜΑΤΑ

Ονομάζομαι Μαρκετάκη Ειρήνη. Κατάγομαι και ζω στο χωριό Άγιος Μύρωνας του Ηρακλείου Κρήτης. Είμαι παντρεμένη με τον Σηφάκη Ιωάννη και έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά. Θέλω να σας διηγηθώ το περιστατικό που έγινε με την κόρη μας Κ., το καλοκαίρι του έτους 2011.
Ήταν ένα υγιέστατο κοριτσάκι, ώσπου μια μέρα άρχισε να παραλύει το αριστερό της χέρι και σε διάστημα μιας εβδομάδας παρέλυσε όλο το σώμα. Νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑ.Γ.Ν.Η για δύο μήνες, ώσπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε το σύνδρομο Guillain-Barre.
Όπως ήταν φυσιολογικό, αμέσως ο σύζυγός μου και εγώ ανησυχήσαμε πολύ, διότι οι γιατροί ας είπαν ότι παρόλο που τους συνέβαινε για πρώτη φορά τέτοιο περιστατικό, και τόσο βαριά μορφή του συνδρόμου, που μπορούσε να επιφέρει και το θάνατο, θα έκαναν ότι ήταν δυνατόν από ιατρικής πλευράς. Η πρώτη μας σκέψη ακούγοντας τα λόγια αυτά ήταν ο Άγιος Μύρωνας, ο θαυματουργός Άγιος του χωριού μας.

Περισσότερα...

 Εκ των θαυμάτων κατάλληλον την κλήσιν,

Έχεις, ω Μύρων, της Κρήτης λαμπαδούχε.

Σε όσους επικαλέστηκαν και επικαλούνται τον Άγιο Μύρωνα, πρόφτασε και προφτάνει πάντοτε με θαυμαστό τρόπο η δραστική βοήθειά του∙ σε ασθενείς έδωσε την υγεία, δαιμονιζομένους ελευθέρωσε από την καταδυναστεία του πονηρού και σε κάθε θλίψη έρχεται γρήγορος βοηθός και επίκουρος. Πολλές φορές «εν ονείροις φαινόμενος» παρέχει την βοήθειά του σε αυτούς που έχουν ανάγκη και αποκαλύπτει ποιος είναι και τι να κάνουν για να απαλλαγούν από την δυσχερή περίσταση. Μεγάλος αριθμός προσκυνητών καταφθάνει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στον Ναό του. Γονατίζουν στον τάφο του, ασπάζονται τα χαριτόβρυτα λείψανά του και αντλούν από το αγίασμά του. Προσεύχονται με πίστη, παρακαλούν για τη μεσιτεία του και διηγούνται τα θαυμάσια της πατρικής προστασίας και ιαματικής χάριτός του. Πολλοί είναι εκείνοι που με δάκρυα χαράς εξιστορούν τη δική τους προσωπική εμπειρία, το θαύμα του Αγίου στη δύσκολη περίσταση της ζωής τους. Στον κώδικα των θαυμάτων του καταγράφουν τα αισθήματα της καρδιάς τους, αισθήματα ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης. Τα αναθήματα μαρτυρούν την σωτηριώδη προς τους πάσχοντες αντίληψή του.

Περισσότερα...

Μύρων ο θείος αρετής μύρου πνέων,

Ευωδίας πρόσεισιν οσμή Κυρίω.

 

Ο Άγιος Πατέρας μας Μύρων, Επίσκοπος Κρήτης ο θαυματουργός, το ευωδιαστό μύρο των αρετών της αγίας πίστεώς μας, η έμψυχη και πολύτιμη μυροθήκη των δωρεών του Παναγίου Πνεύματος, ο καλός ποιμένας της λογικής ποίμνης των προβάτων του Χριστού, ο όσιος, άκακος και αψεγάδιαστος Αρχιερέας, σύμφωνα με το λόγο του ουρανοφάντορα Αποστόλου των Εθνών Παύλου, είχε επίγεια πατρίδα το πολυθαύμαστο νησί της Κρήτης. Γεννήθηκε στη Ραύκο, αρχαία πόλη της σημερινής επαρχίας Μαλεβιζίου, η οποία αργότερα μετονομάστηκε προς τιμήν του «Άγιος Μύρων», γύρω στο διακοσιοστό και πεντηκοστό έτος από την ενανθρώπιση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού (250 μ.Χ.), όταν αυτοκράτορας των Ρωμαίων ήταν ο ασεβής και αιμοσταγής Δέκιος, ο θεομάχος διώκτης του ευσεβούς γένους των Χριστιανών, κατά το διωγμό του οποίου εμαρτύρησαν στην Κρήτη ο Άγιος Ιερομάρτυρας Κύριλλος, Επίσκοπος Γορτύνης, και οι Άγιοι Δέκα Μάρτυρες.

Περισσότερα...


Ορκίζομαι ειλικρινά με πίστη και ελπίδα εις το Θεό και το Χριστό, άσχετ’ αν δεν τους είδα!! Ήταν ανοιξιάτικες μέρες. Λένε πως το μεγαλύτερο σε χρόνο όνειρο κρατάει τρία (3) δευτερόλεπτα. Μα το δικό μου όνειρο κράτησε μόνο ένα (1) δευτερόλεπτο.
Εκείνο το βράδυ ήμουν κουρασμένη και κοιμήθηκα νωρίς, ίσως κατά τις 8.00 μ.μ. Είχα πολύ ήσυχο ύπνο ως τις τρεις τα μεσάνυχτα. Ξύπνησα και είδα την ώρα και λέω είναι νωρίς ακόμα!!   

Περισσότερα...

Θεσσαλονίκη 12 Δεκεμβρίου 2012


Προς τον κ. Πρόεδρο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ι. Ναού Αγίου Μύρωνος
Άγιο Μύρωνα

«Εξιστόρηση θαύματος του Αγίου Μύρωνα»

Πρωτοεπισκεφθήκαμε την Κρήτη με τη γυναίκα μου Αθανασία κι ένα φιλικό μας ζευγάρι το τρίτο δεκαήμερο Ιουλίου 1992. Για δέκα μέρες επισκεφθήκαμε το τρισένδοξο νησί σας από τη μία άκρη μέχρι την άλλη με επισκέψεις μας σε διάφορους αρχαιολογικούς κα ιστορικούς χώρους του. Θεωρώ ευτύχημα στη ζωή μας τη γνωριμία μας με τους αδελφούς Γιάννη (+), Μανόλη, Γιώργη Χαιρέτη και τις οικογένειές τους, όπου γνωρίσαμε για μία μέρα και βραδιά και ζήσαμε την πατροπαράδοτη κρητική φιλοξενία. Η επίσκεψη στο χωριό σας και το προσκύνημά μας στον ομώνυμο ιερό ναό και το σπήλαιο –αγίασμα του Αγίου σας, έμελλε να παίξει αποφασιστικό ρόλο στην περαιτέρω ζωή της οικογένειάς μας.

Περισσότερα...

Υποκατηγορίες